söndag, november 11, 2007

spinning

Vilken helg det varit. Helt underbar. Vad jag gjort kan ni gissa er till av överskriften. Spunnit garn. Men blev lite orolig på fredag kväll om jag skulle kunna åka för det snöade rejält då. På lördag morgon såg det ut så här och vägarna var fina. Så jag gav mig iväg.

What a weekend it has been. Absolutely wonderful. What I've been doing you can guess by the heading. Spinning yarn. But I got a bit worried on friday when it snowed. Saturday morning it looked like this and the roads were ok. So of I went.


Jag har varit på spinnkurs hos Gudruns Ullbod i Enköping hela helgen. Vi fick lära oss att använda både slända och spinnrock. Så nu kan jag visa upp mitt första egenspunna garn. Inte är det mycket och ojämt är det, men jätteroligt att jag lyckats. Nu gäller det att träna. Det färgade garnet är merinoull.

I've been on a course in spinning at Gudruns Ullbod in Enköping. We learned how to use both spindle and wheel. So now I can show my own homespun yarn. Not much and very uneven, but real fun that I've done it. From now on it's training and traing again. The coloured yarn is merino.


Vi fick även lära oss lite om färgning också, både ull och garn.
We also learned a bit about dyeing to, both yarn and wool.Och slutligen lite bilder av de andra kursdeltagarnas arbete:
And finally some pictures of the other participants work:

6 kommentarer:

Stickorren sa...

Några Linkmaskor kommer till Eskilstuna på lördag den 17 nov klockan 9:48 och skall göra stan. Men mest Faktoriet. Är "stickkafeet" öppet då också om vi hinner? Jag såg att ni skall till utställningen på söndagen så det är väl för mycket att hoppas på lite sällskap?

Stickorren sa...

Det vore kul att träffas en stund. Du vet hur du känner igen oss, på våra blå kassar.

Monica Hansen sa...

Det ser mysigt ut att färga garn:)

Monica Hansen sa...

P.S Jag har ny bloggadress -

http://intestickbloggen.blogspot.com/

F.d Strumpstickan

LivM sa...

Det må være spennende å lære om spinning og ikke minst farging. Lykke til og ha en riktig fin helg!

Maggan sa...

Jag har tänkt så många gånger att jag oxå ska gå på den där kursen (jag bor ju för 17 här i närheten... ;) Men det har inte blivit av än, brist på tid och brist på pengar oftast. Men nån gång ska det väl bli av....
Ser himla kul ut ialla fall!