lördag, maj 31, 2008

N som i...../old fashion market

Nöjen. Enkla nöjen. Det var vi vad vi roade oss med idag, KM och jag. Vi var i Malmköping på gammaldags marknad. Så trevligt. Passade på att gå in i textilmuseét. Där finmns så mycket vackert. Som den här klänningen. Tyvärr kommer den inte till sin rätt på mitt foto men den är full av pärlor och spets. De visste inte riktigt hur gammal den var. Den var ett inköpt loppisfynd som de fått till skänks.

We had a wonderful day today at the old fashioned market. I went to the textile museum. So many beatuful things there. Like this dress. Sorry that you can't see how beautiful it is. They weren't sure of how old it was.

Såg även mycket annat roligt. Bland annat denna gamla långrock.

I saw other nice things to. Like this old spinning wheel.

Och den här gamla symaskinen.


And this old sewing machine.

Som avslutning några bilder på min Fancy Fulness sjal, design Birgit Freyer. Den är stickad i Yak/ullgarn på stickor nr 3,5mm. Sedan färgade jag innan blockning. Den har varit klar några veckor men jag har inte fotat förrän nu.
At last some photos of my Fancy Fulness shawl, design Birgit Freyer. It's knitted in yak/wool yarn on needles nr 3.5mm. And handyed before blocking. It's been finished for some weeks but I haven't photoed it until now.

4 kommentarer:

Bim H-D sa...

Suck... Yak ullgarn, jaja... Dregelvarning? ;)
Må så grankott... .p

Annelie sa...

Sannslöst vacker sjal! Den skulle jag gärna tittat närmre på.

LenaL sa...

Så ljuvlig sjalen är! Yak verkar spännande, måste prova den nån gång.

Din drake är helt underbar också, den är verkligen väl värd all publicitet!

Ha det så gott i sommarvärmen!

marianne lundholm sa...

men herregud vilken ursnygg sjal du stickat