tisdag, juni 06, 2006

Äntligen!!!


Ja så får jag äntligen in en bild på makens tröja. Fast färgen blev lite konstig. Den är saffransgult Peer Gynt garn.

Jag har även gjort lite småsjalar till vänner och bekanta. Det är små perfekta presenter att komma med har jag upptäckt. När jag gör dom kör jag den enkla varianten att bara sticka rätstickning över ungefär 15 maskor.

Detta är det projekt jag håller på med nu. Den börjar ta sig ganska bra. När det gäller fotbollsstickningen så är det pärlstickning som gäller. Har tänkt att jag ska lära mig det under dessa veckor. Blir det tid över så hittade jag nya projekt i helgen. Var på Vikingspelen i Torshälla. Där såg jag hur de arbetade med Nålbindning. Det måste jag lära mig:-). Hittade en del sidor på nätet med instruktioner, men var även på biblioteket och hittade en del böcker.

Fann även en annan intressant bok när jag var där: Knitters Bible. Den är suverän. Till för alla från nybörjare till jätteduktiga stickare. Så jag var tvungen att beställa den. Samtidigt beställde jag denna bok: Shawls and Scarves: The Best of "Knitter's Magazine". Den verkar också ha mycket matnyttigt.

Har även hittat ett annat projekt jag vill göra: Heirloom shawl. Men samtidigt vill jag sticka en Möbius som alla pratar om. Mycket nu;-)

1 kommentar:

Soili sa...

Tröjan är jätte fin.Jag tycker det är snyggt när män vågar ha färg på sian kläder.Jag har också kommit underfund med att halsdukar och små sjalar är jättebra presenter,även pulsvärmare,blommor vissnar men halsduken värmer i många år,